Sähköauton latausasemat

Sähköauton latausasema kotiin tai taloyhtiön pihaan

Sähköauton lataus sille tarkoitetulla asemalla on nopeaa ja ennen kaikkea turvallista. Epori asentaa kaikentyyppiset latausjärjestelmät Satakunnan alueella.

Kun pitelee käsissään hybridin tai täyssähköisen kiesin kauppakirjaa, seuraavana ostoslistalla on tyypillisesti sähköauton latausasema kotiin. Epori asentaa kotikäyttöön tarkoitetut latausjärjestelmät Porissa, Raumalla sekä kaikkialla Satakunnassa, ja toisinaan eksymme myös Varsinais-Suomen puolelle. Palvelemme kotitalouksien lisäksi myös taloyhtiöitä. 

Asennukset avaimet käteen -palveluna: ei kun lataamaan!

Lataus kiinteistöösi mitoitetusta järjestelmästä on nopeampaa, kustannustehokkaampaa ja turvallisempaa kun tavallisesta pistorasiasta. Peruspistorasiasta lataaminen on toki passeli hätäratkaisu, mutta pidempiaikainen käyttö voi muodostaa muun muassa paloturvallisuusriskin. 

Meiltä saat asennuksen kaikkiin kotijärjestelmiin eli teholtaan 22 kW latausasemaan asti. Mitoitamme latausaseman talosi sähköjärjestelmään soveltuvaksi ja autamme tarvittaessa soveltuvien laitteiden valinnassa sekä suunnittelussa.  

Sähköauton latausasemat taloyhtiöille

Ellei taloyhtiössä jo ole vähintään yhtä sähköauton latausasemaa, on asia syytä ottaa esille. Jossakin vaiheessa pihaan ilmestyy jonkun asukkaan sähköauto, jota pahimmassa tapauksessa lataillaan lämmitystolpan pistokkeesta. Sähköautojen määrän kasvaessa taloyhtiön latausasemat toimivat myös kilpailuetuna.  

Taloyhtiön latausjärjestelmissä on erityyppisiä ratkaisuja monenlaisten käyttäjien tarpeisiin. Ota yhteyttä, niin kerron mielelläni lisää! 

Oma latausasema varmistaa sähköiset ajokilometrit – Epori toteuttaa sen taatulla laadulla! 

Kysy lisää ›

Miten sähköauton latausasema valitaan?

Oikein mitoitettu latausjärjestelmä syöksee sähköiseen ratsuusi virtaa kustannustehokkaasti ja käytännöllisesti. Olemme apunasi sopivan laturin valinnasta tarkastusmittaukseen. 

Millainen sähköauton laturi oikein pitäisi valita? Vastaus riippuu siitä, kuinka nopeasti haluat akun latautuvan. Jos akkua ladataan esimerkiksi pääasiassa yöllä, riittää teholtaan matalampikin laturi.

Mikäli haluat napsauttaa latauksen päälle tai ajastaa sen puhelimellasi, valintasi on älylaturi. Perinteistä laturia varten tarvitaan vähintään kolme 25 ampeerin sulaketta, kun taas älylaturin kohdalla moisista ei tarvitse huolehtia. Jos sulakekoko ei osu kohdilleen ja päädyt valitsemaan perinteisen, ei huolta – vaihdamme ne käden käänteessä. 

Hybridiautot 

Hybridin kotilataukseen valitaan usein 3 kW:n laite, sillä se on latausteholtaan riittävä pienikokoisen akun lataamiseen. 3 kW laturi on hinnaltaan edullisin ja latausajaltaan hitain, mutta esimerkiksi juuri yölataukseen mainio. Mikäli kaipaa hieman nopeampaa latausta, valitse laite 2–22 kW väliltä.   

Täyssähköautot

Täyssähkön kotilataukseen tarkoitetut laitteet ovat teholtaan 11–22 kW. Toki sitä voi halutessaan ladata myös hitaammasta versiosta, mutta suuren akun vuoksi latausaika venyy monelle epäkäytännölliseksi.

No kauanko se lataus kestää?

Akun latausaika on monen tekijän summa. Akun koko ja varaus, latausaseman ja auton laturin teho, sääolosuhteet... Jos pohdit kahden eritehoisen laturin välillä, lasken mielelläni esimerkit, kun saan kuulla autosi mallin. 

Jos jokin laturin valinnassa tai muussa latausjärjestelmän suunnittelussa askarruttaa, älä turhaan pohdi yksin: käänny osaavan ammattilaisen puoleen, autan mielelläni!

Ota yhteyttä ›

Pika­yhteydenotto

Jätä yhteystietosi, soitamme sinulle ensi tilassa!

Tilaa sähkömies